1248088181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Bebeleivokset

Ohjeen olen ottanut

Ewelyniltä

KIITOS !

Pohjat :

100 g voita (margariinikin käy.)

2rkl sokeria

1 keltuainen

2dl jauhoja

 

Täyte :

1 dl maitoa

1 keltuainen

1 rkl perunajauhoja

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

100 g voita tai margariinia

 

(+ hillo)

Päällinen :

2 dl tomusokeria

1 valkuainen

karamelliväriä

nonparellejä

 

valmistus :

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin (kuva). Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä


                                                       vinkki ;

    Jos olet laiska tekemään itse pohjataikinan,

osta kaupasta valmis murotaikina levy.

Kauli siitä kaunis " matto" 

ja painele vuokien kokoisella

lasilla ympyröitä taikinaan ja leikkaa irti.

Painele vuokiin ja laita uuniin.

HUOM !

tälläkin taikinalla onnistut , mutta pohjat lässähtävät,

jos siis haluat hienot ja korkeat "kupit" ,

sinun kannattaa tehdä pohja tällä ohjeella.




                PusuHyviä herkuttelu hetkiä ! Pusu