Bebeleivokset
Ohjeen olen ottanut
KIITOS !
Pohjat :
100 g voita (margariinikin käy.)
2rkl sokeria
1 keltuainen
2dl jauhoja
Täyte :
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
(+ hillo)
Päällinen :
2 dl tomusokeria
1 valkuainen
karamelliväriä
nonparellejä
valmistus :
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin (kuva). Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.
Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa.
Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä
vinkki ;
Jos olet laiska tekemään itse pohjataikinan,
osta kaupasta valmis murotaikina levy.
Kauli siitä kaunis " matto"
ja painele vuokien kokoisella
lasilla ympyröitä taikinaan ja leikkaa irti.
Painele vuokiin ja laita uuniin.
HUOM !
tälläkin taikinalla onnistut , mutta pohjat lässähtävät,
jos siis haluat hienot ja korkeat "kupit" ,
sinun kannattaa tehdä pohja tällä ohjeella.
Hyviä herkuttelu hetkiä !
Kommentit